Om mig og det kunstneriske

At være kreativ betyder rigtig meget for mig. ​Jeg er autodidakt kunstner og har malet akrylmalerier i mange år, men det er først i de seneste år, at jeg er begyndt at udstille mine værker.

Når hverdagen rammer med sin travlhed, planlægning og logistiske udfordringer og når tanker og sind løber om kap – så har jeg mit eget lille helle i atelieret. Det er dejligt at have et sted, hvor man kan trække sig tilbage i en nærmest meditativ tilstand og hvor tiden forsvinder og kunsten blomstre.

Legen med farverne er en vigtig proces for det kunstneriske

Det har altid været det abstrakte udtryk, der har været mest fængende for mig, og det har derfor været naturligt, at det er her jeg lægger mine kræfter. Legen med farverne er vigtig i mit univers. I processen arbejder jeg med akrylmaling, spartel, pensel, tusch, kul, hænder og hvad der er indenfor rækkevidde.

Inspirationen kommer fra flere vinkler

Den kunstneriske inspiration kan for mig udspringe af mange ting. De fleste gange er det en stemning jeg må arbejde ud på lærredet, eller farver og musik jeg er inspireret af.

Starten på et maleri

Når jeg på starter et maleri, er det meget intuitivt, spontant og vildt. Det er musikken, og de ekspressive penselstrøg der fører mig på vej og skaber en skøn forening af farver og energi. Der er sjældent en plan for hvor det skal ende, og et maleri kan skifte udtryk mange gange, inden det er færdig.

annelethan.dk - om mig - Anne Lethan - Profilbillede

Mine værker er opbygget af mange lag, nogle er tynde og laserede, andre fede og tunge. De mange lag giver dybde i billedet og skaber dynamik. De giver liv til værket og man føler sig aldrig rigtig helt færdig med at kigge på det. Der er hele tiden nye rå og dramatiske lækkerheder som springer én i øjnene, ud af den store helhed. En helhed som er både rolig og harmonisk og samtidig kontrastfuld og ekspressiv. Det er præcis i den balance, at jeg erklærer et maleri for færdig.

Medlem af Kunstgruppen Morild

Jeg er i 2019 blevet optaget i kunstgruppen Morild. Morild er en veletableret gruppe som har eksisteret siden 1991. Den består af 12 faste medlemmer som, blandt andet hver sommer, udstiller i Den Grønne Hal på havnen i Nykøbing Sjælland. Ud over et bredt udvalg af kunst fra gruppens egne medlemmer, optages også hver år gæsteudstillere.
Se mere på morild-kunst.dk.